Hur tittar jag själv på svensk TV i utlandet direkt på min TV?

Idag tittade jag på nyheterna, skidåkningen, ishockey och serien Bron på svensk TV direkt på min TV i direktsändning hemma i vardagsrummet. Såhär ser det ut hemma hos mig: VIDEO (länk till Youtube)

Min lösning hemma är legal, behöver inga HDMI-kablar genom vardagsrummet, ingen streaming/strömning från paddan till TVn (för jag kanske vill använda paddan eller datorn samtidigt som jag tittar på TV) och den är så enkel att t.o.m. barnen, föräldrarna och frun klarar av det.

Det här är vad jag använder (men det behövs inte alla dessa saker nödvändigtvis):

  1. Shellfire VPN box (Länk)
  2. TV apparat (är bra att ha)
  3. AppleTV 4e generationen med fjärrkontroll (Länk
  4. Gratis TV4Play, billigt TV4Play Premium (99kr/månaden) eller ett C More abonnemang. För Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport är DPlay (79kr/månad) bra.

ShellfireBoxUnbox_fixed-ver2jpg

Beroende på hur bekväm man vill vara och hur mycket pengar man vill lägga så är det en eller flera av dessa steg som är nödvändiga:

A. Köp en Shellfire VPN Box med VPN abonnemang.

Som jag beskrivit på min hemsida (www.nyponvpn.se) så kan du med Shellfire VPN Box surfa precis som du är i Sverige. Du kopplar in Shellfire VPN Box till din internet-router hemma och den kopplar då upp sig till en dator i Sverige. Om datorn, paddan eller telefonen är kopplade (trådlöst) till Shellfire VPN box så kan du gå in på en svensk sida, som t ex SVTPlay, TV4Play, Cmore, etc och titta på svensk TV. För många av er kanske detta räcker och ni kan gå in och beställa en Shellfire VPN Box här. Om man inte vill ha boxen så finns det även möjligheten att ladda ner en app ifrån Shellfire här. Då har man en VPN på telefonen, paddan eller datorn och kan titta på TV på dessa.

Men hur får du nu upp bilden på TVn? En möjlighet är att koppla en kabel (HDMI eller VGA) mellan datorn och TVn.  Detta funkar faktiskt ganska bra och är den billigaste varianten. Jag gjorde det själv i många år. Men om du är beredd att lägga lite mer pengar och vill ha det lite enklare så rekommenderar jag steg två.

ConnectRouterjpg

B. Köp en AppleTV eller en Chromecast.

En AppleTV eller Chromecast är en liten apparat som man kopplar in till sin TV (med HDMI-kabel). Man kan då strömma bilden direkt från sin dator, padda eller telefon till TVn. Komplicerat? Nejdå. Inte alls faktiskt.

En AppleTV kan man läsa om och beställa här men det är en liten box som man kopplar in till TVn. Man kan hyra filmer över AppleTVn men jag använder min mest till att titta på svensk TV. På de nya AppleTV (4e generationen) kan man installera appar som t ex C More, Viaplay, SVTPlay, DPlay, etc. Alltså precis som på en dator eller en mobiltelefon. På de gamla AppleTV så är SVTPlay och TV4Play redan installerade men man kan inte installera några andra appar.

Man kan koppla upp sin AppleTV (kabel eller trådlöst) eller Chromecast (trådlöst) till Shellfire VPN box. Nu kan man använda sin AppleTV eller Chromecast som om man vore i Sverige. Jag känner inte till Chromecast så bra men nu kan man starta SVTPlay eller TV4Play på AppleTVn och få upp bilden på TVn.

För att titta på direktsändning på TVn kan man nu strömma från en telefon, padda, dator, etc. direkt till AppleTVn eller Chromecast. Det betyder att om man har TV-bilden på sin telefon, padda eller dator så överförs den trådlöst till TVn (över AppleTV eller Chromecast). På Apple kallas detta för Airplay och det står "Skärmdubblering".

Om man vill ha det ännu enklare så rekommenderar jag nästa steg. Och det är faktiskt gratis.C. Skaffa ett abonnemang på TV4Play (gratis)
Man kan använda sin AppleTV för att titta på svensk direktsänd TV helt gratis. Man använder då ett TV4Play-abonnemang i C More-appen på AppleTVn. Komplicerat? Nejdå. Så här gör man: 

a) Gå till www.tv4play.se och registrera ett konto.
b) Installera C More-appen på din AppleTV (4e generationen).
c) Öppna C More-appen och logga in med ditt TV4Play konto som du registrerade ovan.
d) Gå till "Kanaler"i C More-appen.

Du kan nu se på SVT1 och SVT2 i direktsändning på din AppleTV. De andra kanalerna funkar dessvärre inte. Om du vill använda dom så måste du gå till steg D).D. Skaffa ett TV4Play Premium för 99kr/månaden
Om man vill kunna titta på fler program än bara SVT1 och SVT2 i direktsändning så är detta steg att rekommendera. Man kan då även se på TV4, TV4Film, TV4Sport, TV4Fakta, TV4Film, Kanal7, Kanal12 och alla C Mores kanaler i direktsändning. Bra va!?

Här går du bara in på www.tv4play.se och köper deras Premiumpaket. Sedan loggar du in på CMore på AppleTVn. TV4Play med CMore? Ja, det är faktiskt så att de slagits ihop på internet. Man använder sitt TV4Play-abonnemang för att logga in på CMore-appen.

För att se på Kanal 5, Kanal 9, Eurosport och andra kanaler från Discovery i direktsändning så kan man installera DPlay på sin Apple TV. Det kan vara intressant att använda DPlay i år när vinter OS går där. Det kostar 79 kr/månad och kan sägas upp månadsvis. Läs mer här på denna länk.

Mer om hur det hela funkar kan man läsa på förstasidan eller på Tips&Tricks

De här tre stegen är ett exempel på hur man kan gå tillväga. Om du vill veta hur du ska beställa så klickar du här.

Jag har skrivit en hel del guider på denna sida för att hjälpa till och annars så är det bara att höra av er med frågor

Jag styr både volym och kanaler från soffan med fjärrkontrollen till Apple TVn. 

Såhär funkar Shellfire VPN Box.
Mer information här som sagt.

Shellfire_VPN_Box_DiagramJPG