Årets julklapp för utlandssvenskar?

Kan det här bli årets julklapp för utlandssvensken?

SF Wide Long_fixed_ver3jpg
En VPN box för alla utlandssvenskar så att de kan följa svensk TV ifrån utlandet och samtidigt surfa säkert!

Med denna kan du se på SVTPlay och Kalle Anka var du än är,
på semestern eller i huset utomlands när du är där.
Som utlandssvensk kan denna komma extra väl till pass,
när TV-tablån ditt nya hemland är kass. :-D

Det har varit mycket snack om VPN:er ett tag nu. Som jag beskrivit på hemsidan (www.nyponvpn.se) så är VPN ett sätt att koppla upp en apparat hemma (t ex TV, dator, padda, mobiltelefon) mot en dator över internet. Sedan kan man "gå ut" på internet genom denna dator. Om denna dator står i Sverige så kan man på så sätt undgå så kallade "geografiska spärrar". TV-bolagen använder sådana geografiska spärrar för att vissa TV-program inte får visas utanför Sverige. Om man vill följa sina favoritprogram i Sverige fast man befinner sig i utlandet så kan man använda en VPN för att undgå dessa spärrar. Detta är faktiskt helt lagligt.

Jag använder en VPN box som man köper färdigkonfigurerad och sedan bara kopplar ihop med sin internet-router hemma. Det ser ut ungefär såhär:

ConnectRouterjpg

Jag tycker det här är bättre än andra VPN-lösningar av dessa anledningar: 
  • Enkel att installera: Strömkabel i väggen och nätverkskabel i internet-routern.
  • Enkel att använda: Koppla upp dig trådlöst eller med kabel.
  • Skyddar alla i familjen: Alla som kopplar upp sig surfar krypterat över internet.
  • Massor apparater: Går att koppla ihop med TV, AppleTV, dator, padda, mobiltelefon, etc.
Framförallt är det med andra VPN-lösningar inte möjligt att koppla upp vissa apparater (som TV och AppleTV) hemma och få ut bilden direkt på TVn. Jag använder en produkt som heter Shellfire VPN box. Här beskriver jag hur man kan beställa.

Jag använder dessa 4 saker hemma men man kan själv välja hur långt man vill gå:
  1. Shellfire VPN box (Länk
  2. TV apparat (är bra att ha)
  3. AppleTV 4e generationen med fjärrkontroll (Länk)
  4. Gratis TV4Play, TV4Play Premium (99kr/månaden) eller C More abonnemang. (Länk)
Här har jag beskrivit i detalj hur jag tittar hemma hos mig. I kort så är det så att jag har en AppleTVn kopplad till Shellfire VPN box med en nätverkskabel. På AppleTVn har jag installerat en app där jag loggar in med mitt TV4Play-konto. Vips så kan jag titta på svensk TV direkt på min TV i vardagsrummet. Komplicerat? Nejdå. Läs mer här där jag förklarar hur jag gjort. Det är ganska skönt att kunna sitta på soffan med min fjärrkontroll till AppleTVn och titta på svensk TV precis som i Sverige.

Om man t ex inte har en AppleTV, ett TV4Play-abonnemang eller ett C More-abonnemang så kan man fortfarande t ex titta på svensk TV på datorn, paddan eller mobiltelefonen.

När man köper en Shellfire VPN box så får man med en app till mobiltelefonen eller ett program till datorn så man kan använda VPN även där.

Här är lite generell information om Shellfire VPN box på min hemsida.

Jag har skrivit lite mer om Shellfire VPN box specifikationen under Tips&Tricks 
här.

Jag har också skrivit en artikel om hur man kan beställa den här. Det är faktiskt gratis leverans inom EU. Och killarna på Shellfire är trevliga. Jag har varit i kontakt med dom många gånger. Och om du har några frågor så kan du gärna kontakt mig direkt.

PS. Den kan koppla upp sig mot dessa länder nedan också. Så om du känner någon vars hemland du hittar nedan, så kan även de använda den för att koppla upp sig och surfa som om de vore hemma. (Brasilien har även tillkommit för ett tag sedan).


CountriesShellfireJPG