Shellfire VPN Box: En vass box för att titta på svensk TV i utlandet!


Vill du kunna titta på svensk TV i utlandet direkt på TVn och inte bara på datorn? Vill du se ett annat lands Netflix direkt på TVn hemma i vardagsrummet? Har du en hel familj som vill titta på detta på sin egen padda eller dator? Vill du skydda dig och din familj mot hackare?

Hej!

 • Har du också märkt att du inte kan titta på svensk TV som SVTPlay, Viaplay, CMore, etc. från utlandet? 
 • Använder du en SmartTV eller kanske en AppleTV, en XBOX, en Playstation eller liknande apparat i utlandet? 
 • Vill du skydda dig mot hackare när du surfar på Internet?
 • Har du en familj som du också vill skydda eller som också vill titta på svensk TV i utlandet?
För mig själv är de flesta punkterna ovan relevanta. Många använder en så kallad VPN för detta men en vanlig VPN som man installerar på sin dator, mobiltelefon eller padda täcker inte alla dessa krav.

Jag har
 
därför skaffat mig en Shellfire VPN Box. Nedan kan du läsa vad du behöver för att titta på svensk TV i utlandet.

Shellfire VPN Box är en liten apparat som ger dig tillgång till t ex webb-TV eller online-tjänster i ett annat land, är lätt att installera, kan användas av hela familjen i Sverige eller i utlandet och kan dessutom anslutas direkt till din TV, AppleTV, etc.

Varför rekommenderar jag Shellfire VPN box?

JFirman Shellfire i Tyskland har byggt en speciell så kallad "VPN Router" med namnet Shellfire VPN Box som jag tycker funkar bra och som jag använder sedan ett tag tillbaka. Med hjälp av min AppleTV med gratisabonnemang från TV4Play så kan jag titta på direktsänd sport, nyheter, underhållning, etc. från SVT1 och SVT2 direkt på min TV i vardagsrummet.  

Man kan antingen göra det genom att installera ett program på sin dator, padda eller mobiltelefon. Läs mer här. Eller så kan man göra som jag har gjort och köpa en liten vit box som heter Shellfire VPN box. Jag gjorde såhär:

 1. Beställ en Shellfire VPN Box  och få den levererad gratis inom EU eller till Schweiz.
 2. Installera din VPN Box genom att koppla ihop den med din router hemma där du har internet. Detaljerade instruktioner finns här och om du har problem kan du alltid kontakta mig.
 3. Koppla in familjens apparater till boxen med nätverkskabel eller trådlöst. Man kan koppla in det mesta som t ex en vanlig TV, en AppleTV, en padda, en dator, en mobiltelefon, en XBox, en Playstation, en NAS, etc.
 4. Slå på TVn och njut av att kunna använda den som om du är i Sverige.
Vissa av er kanske har en VPN installerad på datorn, paddan eller telefonen. Jag ville hellre titta direkt på TVn eller genom min AppleTV. Jag har därför kopplat min AppleTV direkt till boxen.

Varför behöver man en VPN och hur funkar det?

Många firmor såsom SVT, Viasat, Netflix, CMore, etc. använder sig av "geografiska spärrar" för att se till att man inte kan använda deras tjänster på samma sätt när man befinner sig i ett annat land. Men det finns vägar för att undgå dessa spärrar. En tekniken som ofta används är så kallad VPN. Det innebär att en "tunnel" byggs upp över Internet mellan två apparater. I detta fallet är det en Shellfire VPN Box på ena sidan och på andra sidan är det en dator från firman Shellfire.  Dessa datorer från Shellfire står i 35 olika länder inklusive Sverige, Norge, UK och USA. Man kan välja helt fritt "var" i världen man vill befinna sig. 

Hemma så kopplar man ihop Shellfire VPN box med sin internet-router och då ser det ut ungefär såhär:   

ConnectRouterjpg

 För att du surfar ( t ex trådlöst) genom Shellfire VPN Box i ditt vardagsrum till datorerna i de olika länderna kan man undgå dessa "geografiska spärrar"i utlandet. Det ser helt enkelt ut som om du surfar ifrån en av Shellfires datorer i en av de 33 länderna. Det är på så sätt som man kan få tillgång till SVTPlay, Viaplay, CMore, Netflix, etc. fast man är i ett annat land.


Boxen är väldigt lätt att installera och konfigurera, är billig jämfört med liknande alternativ och går att koppla ihop med olika apparater såsom TV,  mobiltelefoner, paddor, AppleTV, etc. Den kan antingen användas trådlöst eller kopplas in direkt med en nätverkskabel. Samtidigt är den väldigt liten och passar i handflatan! 

Vad jag också tycker är bra är att man inte behöver några IT-kunskaper för installation eller konfiguration.

Boxen levereras från Tyskland men det är inga problem för det är ingen leveranskostnad inom EU eller till Schweiz. Firman är seriös och jag har varit i kontakt med killarna i Tyskland  många gånger.

Just nu sitter jag och skriver denna artikel i Spanien där jag tagit med mig min box på semester.  :-)


Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig.  

Jag hjälper gärna till med installationen om det skulle vara några problem.

Under Beställa kan du läsa om hur beställningen går till eller 

du kan beställa direkt från Shellfire genom att klicka på länken nedan.


Beställa en 
VPN box ifrån Shellfire


Jag har lite mer detaljerad information här under Tips&Tricks.

Jag har även en blogg där jag skriver om olika saker runt om boxen eller andra VPN-tjänster.


Vad är det för firma som ligger bakom och är den seriös?

 • Firman Shellfire GbR har två ägare Max och Florian. Jag har varit i kontakt med dem flera gånger när jag haft frågor om VPN-tjänsten.
 • Firman är i Tyskland men levererar gratis inom EU och till Schweiz.
 • Två veckors ångerrätt på alla produkter och tjänster.
 • Priset är likvärdigt med andra VPN-tjänster men här får man också med en VPN box / router.
 • De har även en VPN app för din mobiltelefon, dator eller padda som du kan ladda ner gratis efter att du köpt ett VPN-abonnemang.


Vad behöver man för att titta på svensk TV hemma på TVn?

Det här är vad jag använder men det behövs inte nödvändigtvis alla dessa saker:

 1. Shellfire VPN box
 2. TV apparat
 3. AppleTV (nya 4e generationen med fjärrkontroll) (Länk)
 4. TV4Play Premium-abonnemang för 99 kr/månaden (men även med TV4Play kan man titta på SVT1 och SVT2 i direktsändning gratis!)

Beroende på hur bekväm man vill vara och hur mycket pengar man vill lägga så är det en eller flera av dessa steg som är nödvändiga:

A. Köp en Shellfire VPN Box med VPN abonnemang.

Som jag beskrivit på denna hemsida så kan du med Shellfire VPN Box surfa precis som du är i Sverige. Med datorn, paddan eller telefonen kan du gå in på en svensk sida, som t ex SVTPlay, TV4Play, etc och titta på svensk TV.  För många av er kanske detta räcker och ni kan gå in och beställa en Shellfire VPN Box här.

Men hur får du nu upp bilden på TVn? En möjlighet är att koppla en kabel (HDMI eller VGA) mellan datorn och TVn.  Detta funkar faktiskt ganska bra och är den billigaste varianten. Jag gjorde det själv i många år. Men om du är beredd att lägga lite mer pengar och vill ha det lite enklare så rekommenderar jag steg två.


B. Köp en AppleTV eller en Chromecast. 

En AppleTV eller Chromecast är en liten apparat som man kopplar in till sin TV (med HDMI-kabel). Man kan då strömma bilden direkt från sin dator, padda eller telefon till TVn. Komplicerat? Nejdå. Inte alls faktiskt. 

En AppleTV kan man läsa om här men det är en liten box som man kopplar in till TVn. Man kan hyra filmer över AppleTVn men jag använder min mest till att titta på svensk TV. På de nya AppleTV (4e generationen) kan man installera appar som t ex C More, Viaplay, etc. Alltså precis som på en dator eller en mobiltelefon. På de gamla AppleTV så är SVTPlay och TV4Play redan installerade men man kan inte installera några andra appar.

Man kan koppla upp sin AppleTV (kabel eller trådlöst) eller Chromecast (trådlöst) till Shellfire VPN box. Nu kan man använda sin AppleTV eller Chromecast som om man vore i Sverige. Jag känner inte till Chromecast så bra men nu kan man starta SVTPlay eller TV4Play på AppleTVn och få upp bilden på TVn. Man kan också använda AppleTVn för att visa semesterbilderna för hela familjen. Och det finns Netflix till AppleTV så man kan titta på Netflix så också. En AppleTV är alltså en väldigt bra pryl. En AppleTV kan köpas här.

Det går att strömma från en telefon, padda, dator, etc. direkt till AppleTVn eller Chromecast. Det betyder att om man har TV-bilden på sin telefon, padda eller dator så överförs den till TVn (över AppleTV eller Chromecast). På Apple kallas detta för Airplay och det står "Skärmdubblering".

Om man vill ha det ännu enklare så rekommenderar jag nästa steg. Och det är faktiskt gratis.


C. Skaffa ett abonnemang på TV4Play (gratis)
Man kan använda sin AppleTV för att titta på svensk direktsänd TV helt gratis.  Man använder då ett TV4Play-abonnemang i C More-appen på AppleTVn. Komplicerat? Nejdå. Så här gör man: 

a) Gå till www.tv4play.se och registrera ett konto.
b) Installera C More-appen på din AppleTV (4e generationen).
c) Öppna C More-appen och logga in med ditt TV4Play konto som du registrerade ovan.
d) Gå till "Kanaler"i C More-appen. 

Du kan nu se på SVT1 och SVT2 i direktsändning på din AppleTV. De andra kanalerna funkar dessvärre inte. Om du vill använda dom så måste du gå till steg D).


D. Skaffa ett TV4Play Premium för 99kr/månaden
Om man vill kunna titta på fler program än bara SVT1 och SVT2 i direktsändning så är detta steg att rekommendera. Man kan då även se på TV4, TV4Film, TV4Sport, TV4Fakta, TV4Film, Kanal7, Kanal12 och alla C Mores kanaler i direktsändning. Bra va!

Här går du bara in på www.tv4play.se och köper deras Premiumpaket.

De här fyra stegen är ett exempel på hur man kan gå tillväga. Det finns dock även andra möjligheter. Hör gärna av dig om du har några frågor. Mer om att beställa kan du läsa här.


Om du vill veta mer så rekommenderar jag Tips&Tricks. Eller så kan du kolla om du hittar något på bloggen som låter intressant.


En video som visar hur jag själv ser på TV hemma

Ovan beskriv jag hur man kan använda sin Apple TV för att se på TV utomlands. Här är en video som visar hur det ser ut.

Här en bild som förklarar hur VPN routern / boxen hela funkar

Här en bild som förklarar hur det funkar.  Pilen längst ner mellan utlandet och Sverige visar att det inte går att komma åt SVTPlay, etc. direkt från utlandet. Till vänster är Sverige med de olika TV-bolagens tjänster såsom SVTPlay och Viaplay. Där står även en dator från firman Shellfire. Till höger är hemma hos dig med telefoner, paddor, datorer och TV-apparater. 

Shellfire VPN box bygger upp en kommunikation med Shellfire datorn i Sverige. Detta sker genom internet-routern som man har hemma eftersom den är ihopkopplad med Shellfire boxen. Man kopplar som sagt sedan bara upp sig hemma mot Shellfire istället för internet-routern. Och vips så surfar man som om man vore i Sverige. 


Vad är skillnaden mot andra VPN router / boxar eller andra VPN-lösningar?

Vissa av er kanske har en VPN-app installerad på datorn, paddan eller telefonen. Men hur gör man om man vill koppla upp prylar där man inte kan installera en app? Det finns idag t ex inga TV-apparater där man kan konfigurera en VPN-tunnel. Eller om man har en AppleTV där man vill använda Netflix, Viaplay, Cmore eller SVT Play. 

AppleTV stödjer inte VPN så det är omöjligt att installera en VPN på AppleTVn. Vissa personer har en VPN på sin padda, telefon eller dator och strömmar till AppleTVn eller till TVn. Jag vill hellre använda min AppleTV eller TV med fjärrkontroll istället för strömma. Vissa program går inte heller att strömma till AppleTV när man är i utlandet. Jag har provat.  

Samtidigt blir det allt viktigare att skydda sig mot hackare när man surfar över internet. En VPN-tunnel krypterar trafiken så att den inte kan läsas av oönskade personer. Och detta för alla som surfar över Shellfire boxen.

Vad gör man om man är flera personer i hushållet eller har besök och inte vill konfigurera en VPN på varje padda, mobiltelefon eller dator?

För att lösa dessa problem behöver man en extern box som man kan koppla upp alla sina apparater trådlöst mot. 

Det finns olika lösningar men jag tycker att Shellfire VPN Box är ett bra  och prisvärt alternativ. 


Installation av Shellfire VPN Box

För att installera boxen behöver man bara montera två kablar: En till strömdosan och en till din egen Internet-router som du surfar igenom idag. Kablar medföljer paketet. (Se innehållsförteckning på Tips&Tricks.) Efter några minuter har den kopplat upp sig själv mot en redan konfigurerad dator från Shellfire. 

Därefter kopplar man upp sin TV, dator, padda, AppleTV, Playstation eller telefon över WLAN eller kabel direkt till Shellfire VPN Box. När det har skett så kan man välja vilket land man vill surfa ifrån. Detta är väldigt enkelt från din telefon, padda eller dator. Du öppnar bara en webläsare som Chrome, Internet Explorer eller Safari och skriver "sf.box". Du landar direkt på en sida där du enkelt kan välja ditt önskade land. Här på Tips&Tricks har jag beskrivit hur man gör i detalj.

Om man t ex väljer Sverige så kan man titta på SVTPlay, TV4Play, Cmore, Viaplay, etc. Du behöver ju förstås ett abonnemang hos dessa firmor i Sverige. 

Du kan som sagt välja mellan 33 länder inklusive Sverige och USA. Under Tips&Tricks finns en lista på alla länder som är möjliga just nu. Om du är i utlandet och kopplar upp den mot Sverige så surfar du precis som du skulle vara Sverige. Men du kan som sagt också alltid välja ett annat land.


Prismodell för Shellfire VPN Box

Shellfire kostar 79.95 Euro eller ungefär 770 kr inklusive box och ett års abonnemang som förlängs automatiskt om man inte säger upp det. Det finns även ett alternativ där det inte förlängs automatiskt. Hemsidan från Shellfire är krypterad och säker. Man kan betala med kreditkort, Paypal eller många andra möjligheter.

Man kan även ladda ner en app till mobiltelefonen eller ett program till datorn om man hellre vill använda det så.

Om du skickar mig ett mail så kommer jag att lägga till dig på email-listan och informera om nya tips och tricks. Ingen reklam såklart.


Om du klickar på länken nedan så kommer du till Shellfire.net där du kan beställa boxen.

Beställ din egen Shellfire VPN Box.

Om du vill läsa mer så kan jag rekommendera Tips&Tricks på min sida.

Du kan annars besöka min blog här för att läsa mer om VPNer.


Eller du kan kontakta mig direkt om du har några frågor.