Fördelar och nackdelar med en VPN app eller en VPN box

Hej!

Vill du ha en VPN app som du installerar på din dator, padda eller mobiltelefon eller vill du ha en liten box (i form av en extra router) som du kopplar upp dig till trådlöst eller med kabel? Båda varianterna finns som VPN. De har olika fördelar och nackdelar.

VPN App
VPN appen erbjuder högre hastigheter men kan bara användas tillsammans med apparater där den kan installeras. Normalt sett kan VPN appen installeras på en dator, padda eller mobiltelefon. En VPN app kan dock inte installeras på Apple TV, SmartTV, XBox, Playstation, etc. Så om du vill använda någon av dessa och ge skenet av att du befinner dig i Sverige så är det en VPN box som gäller.

Om man letar efter en enkel lösning där man mest använder sin VPN på datorn eller en liknande enhet så är en VPN App kanske den enklaste lösningen. 

Jag rekommenderar själv den här VPN appen (KLICKA HÄR).

VPN Box
VPN Boxen erbjuder lite lägre hastigheter p.g.a. att den måste kryptera och dekryptera trafiken som går över den. Den är dock smidigt att använda eftersom man inte behöver installera en VPN App på varje apparat i hushållet. Samtidigt så stödjer den alla enheter som kan kopplas upp på internet med kabel eller trådlöst. Alltså även sådana där man inte kan installera en app.

Själv har jag installerat TV4 och CMore på min Apple TV och kan se på direktsänd TV direkt på min TV i vardagsrummet utan kablar kors och tvärs.

Om du vill läsa mer om en bra VPN box så rekommenderar jag denna artikel på min sida. Om du vill läsa mer om en bra VPN App så ska du läsa denna artikel

Om du har några frågor så kan du hör av dig här.