Hur kan man titta på AppleTV utomlands?

För att titta på svensk TV i utlandet har jag de senaste åren använt en VPN-tjänst på min iPad och sedan använt appar från SVTPlay, Viaplay, Cmore, etc.

För att få bilden på TVn har jag strömmat iPad-bilden till Apple TVn som är kopplad till TVn.


Ibland funkar detta bra men ibland funkar det faktiskt inte alls och man får ett felmeddelande. Det verkar som om TV-operatörerna i Sverige blockerar strömning från paddan till Apple TVn för vissa program. Samtidigt ville jag inte alltid knyta upp min iPad till att strömma till TVn.

Jag började därför att kolla på olika VPN-routrar som jag kan koppla direkt till Apple TVn. Först köpte jag mig en VPN-router på Amazon i Tyskland och konfigurerade en VPN-tjänst på den. Det gick bra men är lite komplicerat för gemene man. 

Efter lite sökande hittade jag en billig, enkel och smidig variant: Shellfire VPN Box.

Jag köpte den från en firma i Tyskland. De bjuder på leveransavgiften inom EU och till Schweiz. Installationen är enkel då man bara behöver koppla in den på Internet-routern och i strömuttaget. Sedan kopplar man in sin AppleTV med en nätverkskabel. Jag har skrivit mer om det här under Tips&Tricks.

När jag ska titta på svensk TV så slår jag bara på TVn och AppleTVn. Jag har ställt in att jag befinner mig i Sverige på Apple TVn och använder fjärrkontrollen till Apple TV för att välja vad jag vill titta på. För närvarande är det SVTPlay, Viaplay, CMore och TV4Play. På CMore kan man se direktsänd TV. Det har jag skrivit om här.

Emellanåt använder jag den även för att titta på Netflix. Här brukar jag konfigurera om VPN-routern (vilket är väldigt enkelt som jag beskriver här) så att jag är uppkopplad mot en dator i USA och kan se det stora utbudet på amerikanska Netflix.


Vill du se en video på hur jag tittar på TV hemma hos mig: VIDEO (Youtube-Länk).